Project informatie

  • Categorie: IOT/AI
  • Project datum: Jan, 2024

Omschrijving

Tijdens mijn studiecarrière aan Thomas More campus Geel (2023-2024) heb ik verschillende projecten gemaakt.

Eén daarvan was proof of concept maken voor het moderniseren van het examen in/uitcheck systeem.

Dit project had tot doel om de uitdagingen aan te pakken die gepaard gaan met het traditionele papieren inchecksysteem voor examens, dat vaak tijdrovend was en extra mankracht vereiste.

De oplossing omvat geavanceerde technologieën, waaronder een LCD-scherm voor gebruikersfeedback, een RFID-kaartlezer voor snelle en efficiënte identificatie van studenten, en een webcam (niet te zien op de foto) die een cruciale rol speelt bij het waarborgen van de integriteit van het incheckproces.

Belangrijkste Kenmerken

RFID-Kaartlezer:

Het hart van het systeem is de RFID-kaartlezer, waarmee studenten moeiteloos kunnen in- en uitchecken met hun studentenpas. Dit vereenvoudigt niet alleen het proces, maar zorgt ook voor een nauwkeurige identificatie en vermindert de kans op fouten.

LCD-scherm voor Feedback:

Het LCD-scherm geeft real-time feedback aan studenten, waarbij hun incheckstatus en andere relevante informatie worden bevestigd. De gebruiksvriendelijke interface verbetert de algehele ervaring en minimaliseert mogelijke verwarring.

Minimale Tijdsduur:

Om frauduleuze pogingen te voorkomen, is een minimale tijdsduur van 30 minuten geïmplementeerd. Studenten kunnen niet uitchecken voordat deze minimale tijd is verstreken sinds het begin van het examen. Deze functie voegt een extra beveiligingslaag toe en waarborgt de integriteit van het examenproces.

Gezichtsherkenning via DeepStack:

Niet zichtbaar op de foto, integreert het systeem een webcam die studenten vraagt een foto te maken tijdens het incheckproces. De gezichtsherkenningstechnologie van DeepStack verifieert vervolgens de identiteit van de student, waardoor ongeautoriseerde inchecks met andermans ID worden voorkomen.